خبرگزاری فارس - گلستان: مشکلی که امروزه بیش از همیشه گریبان جامعه را گرفته بیکاری جوانان به‌ ویژه فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است طوری که امروزه از اشتغال به‌عنوان ابرچالش کشور یاد می‌شود.

با وجود آنکه طی این سال‌ها جوانان زیادی در صف انتظار اشتغال، چشم به عملکرد مسئولان دوختند اما متأسفانه فقدان سیاستگذاری برای آینده، توسعه نظام آموزش عالی ناکارآمد و عدم پاسخ به تقاضای وقت نیروی کار نه تنها زخم بیکاری را التیام نبخشیده که کاری‌تر هم کرده تا جایی که علاوه بر انباشت نیروی کار از سال‌های گذشته، تقاضاهای جدید شغل با چالش مواجه شده و امروز اشتغال در ردیف ابرچالش کشور جای گرفته است.

در حالی که امروزه چشم تعداد زیادی از جوانان بیکار به مسئولان است تا گره‌گشای مشکل‌شان باشند اما سیاست‌ها آن طور که باید چنگی به دل نمی‌زند و بیش از آنکه اشتغال‌زا باشد بیکار بدهکار تحویل جامعه داده است.

واکاوی چالش بیکاری و استفاده از ظرفیت کارآفرینی برای عبور از این‌ بحران ما را بر آن داشت تا پای صحبت دانش‌ راهداری، دارنده سه مدال کارآفرین برتر جهان و ۱۷ مدال کارآفرین برتر ایران بنشینیم.

این کارآفرین برتر برای باز شدن گره کور اشتغال ایده متفاوتی دارد و می‌گوید؛ آماده ایجاد سالانه ۱۰۰ هزار شغل  بدون تکیه بر بودجه دولتی، تسهیلات بانکی و بودجه‌های مربوط به دستگاه‌های حمایتی است حتی نه تنها نیاز به تسهیلات بانکی ندارد که برای بانک‌ها منابع نیز ایجاد خواهد کرد. در ادامه گفتگوی جذاب ما را با این کارآفرین برتر ایران و جهان از نگاه می‌گذرانید؛

* ایجاد ۱۰۰ هزار شغل بدون اتکا به بودجه دولتی و منابع بانکی

کارآفرین برتر جهان در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد:‌ در ابتدای فعالیت دولت سیزدهم جمع کثیری از کارآفرینان موفق و ممتاز و عالی کشور را گرد یکدیگر جمع کرده و به دولت اعلام کردیم آماده ایجاد سالانه ۱۰۰ هزار فرصت شغلی هستیم و این کار را بدون اتکا به بودجه دولتی و تسهیلات از منابع بانکی انجام خواهیم داد.

دانش راهداری، کارآفرینی را یک ظرفیت عالی و تمام نشدنی در عرصه اقتصاد دانست و افزود: کارآفرینی به معنای استفاده از نیروی خلاقیت، نوآوری و ابتکار و خلق مسیرهای جدید است، متاسفانه سرمایه‌های سرگردان به مراتب از سرمایه‌های موجود در کشور بالاتر است.

وی با بیان اینکه در جنگ اقتصادی و در رقابت‌های مربوط به حوزه اقتصاد، هنر مردان اقتصادی دنیا جذب سرمایه‌های سرگردان دنیا است، بیان کرد: امروزه هنر کارآفرینان و مدیران کارآفرین در سطح جهانی جذب سرمایه‌های سرگردان کشورهای متفاوت دنیا است.

دارنده ۱۷ مدال کارآفرین برتر ایران ادامه داد: متاسفانه امروز به‌جای آنکه کارآفرینان و دولتمردان ما به فکر جذب سرمایه‌های سرگردان باشند دشمنان، رقبای اقتصادی و هنرمندان کارآفرین دولتمردان کشورهای دیگر در حال جذب سرمایه‌های سرگردان ما هستند.

* سرمایه ایرانیان مقیم خارج کشور ۱۰ برابر تولید ناخالص ملی

راهداری اضافه کرد: آنقدر سرمایه‌های ما در کشورهای مختلف سرگردان است که می‌توان، گفت پارکینگ اکثر سرمایه‌های ما در کشورهای اروپایی و عربی قرار گرفته طوری‌که سرمایه ایرانیان‌ مقیم خارج از کشور ۱۰ برابر تولید ناخالص ملی است در واقع اگر این سرمایه‌ها در کشور می‌ماند امروز کشورمان ۱۰ سال جلو می‌افتاد.

وی با بیان اینکه ما سرمایه‌های سرگردان را یک تهدید دیدیم و به‌دنبال تبدیل آن به یک فرصت عالی هستیم، خاطرنشان کرد: هدف ما هدایت سرمایه‌های سرگردان به سمت تولید، اشتغال و کارآفرینی از طریق خلق مسیرهای جدید بدون اتکا به بودجه دولتی و استفاده از تسهیلات بانکی است.

دارنده سه مدال کارآفرین برتر جهان و ۱۷ مدال کارآفرین برتر ایران از تدوین ۱۷ طرح بزرگ ملی با رویکرد کارآفرینانه خبر داد و گفت: همه این طرح‌ها مستقل از بودجه دولتی، تسهیلات بانکی و بودجه‌های مربوط به دستگاه‌های حمایتی است حتی نه تنها نیاز به تسهیلات بانکی نداریم که برای آنها منابع نیز ایجاد خواهیم کرد.

راهداری افزود: برای نخستین‌بار در کشور با مشارکت یکی از بانک‌ها به دنبال مدیریت و تامین مالی زنجیره های تولید هستیم، امروز در دنیا مدیریت زنجیره‌های تولید مدنظر است و دیگر وضعیت شرکت‌ها و رقابت بین چند کشور مطرح نیست.

وی با اشاره به اینکه برای نخستین بار به دنبال ایجاد سه میلیون ردیف زنجیره تولید در کشور هستیم، تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم سه هزار کرسی کارآفرینی در کشور ایجاد می‌شود و ۳۰ هزار نخبه کارآفرین وارد میدان شده و مدیریت زنجیره‌های تولید را برعهده می‌گیرند.

وی ادامه داد: با اجرای این طرح بانک مدیریت مالی غیرتورمی و غیرنقدی را قبول می‌کند و ما درصدد هستیم ابزارهای تعهدی و چک‌های تضمن شده بانک تنها در ردیف زنجیره‌های تولید صرف شوند.

راهداری با بیان اینکه تهدیدهای مختلفی در اقتصاد کشور وجود دارد، بیان کرد: نشتی‌های اقتصادی ما بالا است و ما با این کار به دنبال تبدیل تهدیدها به فرصت و مهار تکانه‌های اقتصادی هستیم، نباید اجازه دهیم تکانه‌های اقتصادی ما را به سمت رکود، توقف و ضربه به تولید سوق دهد.

کارآفرین برتر جهان تاکید کرد: ما با مدیریت صحیح زنجیره‌های تولید و ابزارهای تعهدی به دنبال رشد تولید و کاهش تورم هستیم و معتقدیم با حرکت زنجیره‌ای خود، ضمن نجات تولید آن را توسعه هم خواهیم داد و جلوی هدررفت منابع را می‌گیریم و اجازه نخواهیم داد منابع بانکی و نقدینگی کشور در مسیری غیر از تولید حرکت کند.

* اجرای ۱۷ ابرپروژه با نگاه کارآفرینانه

وی با بیان اینکه با اجرای این ابرپروژه ملی و با مدیریت صحیح رشد تولید، شعار سال را تحقق خواهیم بخشید، گفت: این طرح تنها یکی از ابرپروژه‌های ما است، در مجموع ۱۷ ابرپروژه با مشارکت بخش خصوصی و مدیریت صحیح و نگاه کارآفرینانه بدون آنکه باری بر روی دوش دولت باشیم برای دولت تولید ارزش می‌کنیم و کمک‌کار دولت خواهیم بود و حماسه اقتصادی را رقم خواهیم زد.

راهداری متذکر شد: لزومی ندارد بانک‌های ما به بنگاه‌های اقتصادی برای تامین سرمایه در گردش پول نقد بپردازند بلکه می‌توانند با ابزارهای تعهدی وارد میدان شوند‌، امروزه اکثر بانک‌های ما ناتراز هستند و نمی‌توان منتظر بهبود وضعیت بانک‌ها ماند و در این وضعیت کارآفرینان ما می‌توانند بیش از ۵۰ هزار همت وثیقه در اختیار بانک‌ها قرار دهند.

دانش راهداری با بیان اینکه ما با ورود سه میلیون فروشگاه، پالایشگاه، بیمارستان و بنگاه‌های اقتصادی خرد، متوسط و کلان بزرگترین بازارگاه خاورمیانه را راه‌اندازی خواهیم کرد و می‌توانیم هر محصولی را در زنجیره تامین دانش به فروش برسانیم، یادآور شد: ما در اقصی نقاط کشور تمامی بنگاه‌های اقتصادی را پوشش می‌دهیم و درصدد هستیم با یک هزار همت ارزش افزوده بالایی برای کشور و تولید ایجاد کنیم.

وی اضافه کرد: امیدوارم با اجرای این طرح در کمتر از سه سال این مهم در کشور نهادینه شود و تولیدکنندگان از ابزار تعهدی برای تامین سرمایه در گردش خود استفاده کنند و نقدینگی کشور برای احداث، توسعه و ارتقای زیربناها به کار گرفته شود. ما با ۳۰ هزار نفر نیروی نخبه کارآفرین به دنبال تحقق این حماسه هستیم.

راهداری با اشاره به اینکه ۱۵ کشور دنیا و ۶۰۰ میلیون جمعیت همسایه ما هستند و به راحتی می‌توانیم با ایجاد زنجیره‌های تولید، بازار این کشورها را فتح کنیم و این مهم توسط بخش خصوصی و کارآفرینان قابل تحقق است، تصریح کرد: این مهم تنها توسط بخش خصوصی و کارآفرینان بخش خصوصی قابل تحقق است و با افتخار و ادعا اعلام می‌کنیم که می‌توانیم بزرگترین‌حماسه‌های اقتصادی را شکل دهیم و رشد تولید و کاهش تورم را رقم بزنیم.

دارنده سه مدال کارآفرین برتر جهان تاکید کرد: هیچ‌گاه به دنبال حمایت مادی نیستیم و هیچ تسهیلات و بودجه‌ای از دولت نخواهیم گرفت بلکه با خلق مسیرهای جدید استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور و هدایت سرمایه‌های سرگردان به سمت تولید، اهدافمان‌ را عملیاتی کنیم گرچه برای تحقق این مهم، نیازمند حمایت معنوی هستیم که خوشبختانه حاکمیت و دولت در این بخش حامی و همراه ما بوده‌اند.

وی از همه کارآفرینان کشور اعم از خرد تا کلان در اقصی نقاط کشور به ویژه مناطق محروم کشور دعوت به همکاری کرد و خاطرنشان کرد: در مجموعه خود بین مناطق محروم و برخوردار کوچکترین تبعیضی قائل نمی‌شویم و هدف ما توجه بیشتر به مناطق محروم است.

راهداری ادامه داد: ما آمادگی داریم با تولید ابزار تعهدی، مناطق محروم را وارد زنجیره تولید کرده و با رونق آنها، بازار و سرمایه در گردشگر برای این مناطق ایجاد کنیم و محصولات آنها را در بازار خود به فروش برسانیم.